Report

Šelmy dlouho dotahovaly, na Spartu ale nakonec nestačily

Praha/Liberec – V rámci předehrávky 48. kola zavítali Bílí Tygři na území pražské Sparty. Po 40 minutách hry svítil na kostce nad ledem stav 2:0 pro domácí a Severočeši se tak museli v závěrečné části dotahovat. Nakonec ani brzký gól Tomáše Filippi na bodový zisk nestačil, a tak se šelmy vrací domů s prázdnou.

Do brankoviště se po tříměsíční pauze dostal Dávid Hrenák, který měl od samotného začátku plné ruce práce. První změna skóre přišla v 7. minutě po vyloučení Ronalda Knota. Dlouhý sparťanský přesilovkový tlak vyústil až v brankovou radost Michala Řepíka. Liberečtí po obdrženém gólu zvýšili tempo, ale v rámci první třetiny už se jim vyrovnat nepodařilo.

Těsně po polovině základní hrací doby přidala Sparta druhou trefu. Během početní výhody si domácí vytvořili tlak, který se jim povedlo zužitkovat až po jejím konci. Nahození od modré čáry v podání Jakuba Krejčíka tečoval z levého kruhu Ondřej Najman a kotouč zamířil pod horní tyčku liberecké branky.

Dávid Hrenák o utkání s Pražany
Zápas měl takový ten nádech play-off. Jim se povedlo dát špinavé góly, ty nám naopak dnes chyběly. Ve třetí třetině už nikdo nechtěl udělat chybu a rozhodovaly detaily, ve kterých byl dnes soupeř bohužel lepší.

Vstup do závěrečné periody vyšel Severočechům na jedničku. Po rychlém přechodu středního pásma našel Faško-Rudáš na druhé straně kluziště najíždějícího Tomáše Filippi. Nejproduktivnější liberecký forvard z prostoru pravého kruhu přesně vymetl horní růžek, čímž dostal šelmy na dostřel.

Střídačka Filipa Pešána necelé tři minuty před koncem sáhla po powerplay šesti proti pěti. Během této herní situace však Bílí Tygři obdrželi dvě branky, které definitivně rozhodly o vítězi pražského klání. Nejprve na 3:1 zvyšoval Michal Moravčík a závěrečnou tečku za duelem udělal Pavel Kousal.

Trainerstimmen

Filip Pešán
Bílí Tygři Liberec
„Já si myslím, že utkání bylo velmi vyrovnané. I když byla bouřlivá atmosféra na straně domácích, tak jsme se po celý zápas vyrovnali s kvalitním domácím týmem. Dostali jsme hned v prvním oslabení branku a podstatě na konci druhého také, když Sparta dvakrát využila chaosu, který vytvořily jejich nebezpečné střely. To byl přesně ten rozdíl, který nám v utkání chyběl. Přehrávali jsme situace, chtěli jsme hrát hodně na puku a chyběla nám nějaká schovaná střela, která by soupeře překvapila. Na konci jsme trochu selhali v taktice při odvolávání brankáře."
Pavel Gross
HC Sparta Praha
„My jsme strašně rádi, že jsme mohli navázat na výkon proti Třinci. Připravovali jsme se na Liberec, protože víme, že mají rychlé mužstvo a především v přechodech jsou hodně nebezpeční. Mají spoustu kluků, kteří se nebojí být drzí na kotouči a na to jsme byli připravení. Myslím, že jsme viděli velmi hezký hokej. Jsme rádi, že jsme vyhráli, protože to bylo ještě docela zajímavé po tom brzkém gólu ve třetí třetině. Liberec pak vlastně ještě zvýšil otáčky, ale my jsme to společnými silami ubránili. "

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner